eMobility

Digitale oplossingen

Stilstand is achteruitgang.

Wie het ver wil brengen, mag niet stilstaan. Daarom ontwikkelen we onze manier van werken steeds verder, en met een specifiek doel: uw werk eenvoudiger, efficiënter en beter verbonden maken – zowel achter het stuur als achter een bureau.

Bestuursters en bestuurders profiteren bij hun werk vooral van de volledig geconnecteerde Multimedia Cockpit, die duidelijk op de recentste innovaties gebaseerd is met zijn e-specifieke functies en een nieuw design. Standaard toont de cockpit bijvoorbeeld de actieradius in afstand en tijd en het actuele en gemiddelde verbruik in kWh/100 km. Dit kan ook worden gepersonaliseerd. Via het Mercedes‑Benz Truck App Portal kunnen toepassingen zoals de TruckTraining App of apps voor fleetmanagement geïntegreerd worden.

Digital solution content digital cockpit
Digital solution content fleetboard portal 2022

Het Fleetboard-portaal is de bron voor digitale oplossingen en is ontworpen om het werk van wagenparkbeheerders te vereenvoudigen. Alle diensten die specifiek zijn afgestemd op het werken in en rond de eActros zijn beschikbaar in het portaal. Deze omvatten: Mercedes‑Benz Trucks Uptime, Logbook, Mapping en FleetBoard Charge Management. Alles opdat u het beste uit uw vloot zou kunnen halen!

Ook bestuursters en bestuurders van de nieuwe eActros kunnen vertrouwen op de diensten van Mercedes‑Benz Trucks Uptime.

Het intelligente systeem registreert alle relevante voertuiggegevens, zoals de bandenspanning, de motorgegevens en nu ook de batterijstatus. In dit verband werd Mercedes‑Benz Trucks Uptime al met meer dan 100 e-specifieke regels uitgebreid, die bijvoorbeeld laadbeurten of capaciteitsverliezen met betrekking tot de hoogspanningsbatterij voortdurend controleren. Bovendien is de informatie beschikbaar via het nieuwe, cloudgebaseerde klantenportaal.

Door de connectiviteit tussen het voertuig, Mercedes‑Benz Trucks Service en transportbedrijven kunnen werkplaatsbezoeken worden ingepland en kunnen onvoorziene problemen worden voorkomen.

Digital solution content mb uptime
Digital solution content charging

Opdat u altijd de controle zou behouden, biedt Fleetboard Charge Management u een totaaloverzicht van alle interacties tussen uw eTrucks en de oplaadstations van het bedrijf. Batterijstatus, laadstatus, resterende laadtijd of laadgeschiedenis: De volledige transparantie over het laadnetwerk helpt om het laadgedrag van uw eActros en de hele infrastructuur beter te begrijpen en te optimaliseren. De planningstool maakt het mogelijk om laadsessies vooruitziend te coördineren en om laadroutines en laadgedrag probleemloos in bestaande processen te integreren. Individuele instellingen zoals vertrektijden en streefwaarden voor batterijniveaus zijn ook mogelijk.

Dankzij realtime gegevens kunt u de toestand van uw voertuig vanop afstand in het oog houden en indien nodig ondersteunend ingrijpen. U kunt zien waar uw voertuigen zich bevinden en krijgt relevante voertuiggegevens, zoals de actuele laadtoestand of batterijstatus. Alles met slechts één klik, intuïtief en overzichtelijk opgesteld!

Digital solution content mapping
Digital solution content logbook

Met het digitale rittenboek verliest u het totaalbeeld nooit uit het oog. Het geeft u de volledige geschiedenis van alle ritten van een voertuig en maakt het mogelijk om sneller verbanden te leggen. Het helpt u te zien waar het bij een eTruck bijzonder op aankomt, en toont overzichtelijk hoe elke afzonderlijke rit is verlopen. Het verloop van de dag van een vrachtwagen wordt hier in de drie belangrijkste toestanden onderverdeeld: rijden, stilstaan en laden. Overzichtelijke informatie over de rijsnelheid, het totaalgewicht, de hoogte of de temperatuur maakt het mogelijk om elke dag de belasting, problemen en het optimaliseringspotentieel per voertuig te bepalen. Gedetailleerde filteropties maken het voor fleetmanagers mogelijk om de gegevens volgens individuele criteria te ordenen en ze van de juiste meldingen te voorzien.

De Mercedes-Benz Truck App Portal is de marktplaats voor alle apps die uw trucks nog krachtiger maken. Het geeft u de mogelijkheid om elk voertuig in realtime voor te bereiden op specifieke doeleinden. Nieuwe applicaties en workflows, zoals de TruckTraining app, kunnen rechtstreeks vanuit de portal op de truck worden geïnstalleerd. Ze zijn niet alleen ontworpen om het dagelijkse werk voor chauffeurs gemakkelijker te maken, maar ook om de efficiëntie van het hele wagenpark te verhogen.

Digital solution content truck app portal
Digital solution content eActros night
Omhoog